takaisin

Campbeltown

Campbeltownin alue on viskialueista ehkä vähiten tunnettu. Se sijaitsee Kintyren niemimaalla (kartassa Islayn saaren alapuolella oleva mötikkä). Aikanaan Cambeltownin alue oli unelmamaasto salapolttajille ja kerrotaankin, että alue oli niitä ensimmäisiä, jonne viski aikanaan saapui. Aikanaan Cambeltownia nimitettiin "viskimaailman pääkaupungiksi, mutta 1900-luvun alun viskin ylituotanto vaati veronsa. Toisen maailmansodan päätyttyä alueella toimi menestysvuosien 34 tislaamon sijasta enää kaksi tislaamoa, Springbank ja Glen Scotia.

Springbankin tislaamo perustettiin vuonna 1828 ja sen viskit ovat todella laadukkaita. Springbankin panimo toimii edelleen alkuperäisissä rakennuksissaan. Vanhat lattiamallastamot ja mäskikattilat ovat edelleen käytössä, unohtamatta öljylämmitteisiä tislauskattiloita.

Glen Scotian tislaamon historia on katkonaisempi. Toiminta aloitettiin vuonna 1835. Vuonna 1980 tislaamo pistettiin käytännössä katsoen kokonaan uusiksi, mutta suljettiin jo vuonna 1984. Tislaamo avattiin jälleen 1989 omistajanvaihdoksen yhteydessä.

Maultaan Campbeltownin viskit ovat täyteläisiä ja niiden maku on pitkä. Suolaisuus on ehkä se tekijä, joka erottaa nämä viskit kaikkein eniten muiden alueiden viskeistä. Springbankin viskit kehittyvät vanhentuessaan hyvinkin rusinaisiksi ja vivahteikkaan makuisiksi.

Campbeltownin alueen tislaamoita

Springbank, Glen Scotia