Maisteltua

Make it Suntory time!

Suntory Hibiki 17 y.o., 43%

Klassikkoelokuva Lost in Translation esitteli aikanaan tämän hienon viskin suurelle maailmalle. Suntoryn sekoiteviski Hibiki on yksi japanilaisista klassikoista, joiden pariin on aina yhtä mukava palata. Tosin se palaaminen saattaa tämän pullon tyhjenemisen jälkeen olla taas entistä suuremman kynnyksen takana. Hinta kun on muiden aitojen japanilaisviskien tapaan kivunnut jokseenkin hulluihin lukemiin verrattuna siihen mitä tämä joskus aikoinaan maksoi.

Tämä viski on hienossa tasapainossa. Tuoksussa on hedelmäsalaattia, keveyttä, herkkyyttä. Mausteiden, aprikoosin ja umeshun vivahteita. Kukkaisuutta, marenkia ja tomusokeria.

Maku on sekin balanssissa. Pehmeä, pyöreä, täyteläinen. Vaniljaa ja mallasta sekä tammisuutta, jota tasapainottavat valkoiset hedelmät ja mausteisuus.

Liiankin helppo ja pyöreä viski. Särmikkyyttä tästä on turha etsiä, mutta tämä on upean tasapainoinen, herkkä ja pehmeä. Jään kaipaamaan kun tämä loppuu. Onneksi sitä on vielä jäljellä ja säästelemällä sitä riittää vielä pitkälle.

Jätä vastaus