Glen Albyn 33 y.o.
Maisteltua

Sulkeutunut vanhus

Glen Albyn 33 y.o., Clydesdale, Dist. April 1974, Bott. March 2008, Cask ref. 0016/1601, 58.9%

Tämä 33-vuotias ”vanhus” tarttui aikanaan mukaan vuonna 2010 The Vintage House -nimisestä viskikaupasta Lontoon Sohosta. Hinta ei ikäisekseen päätä pakottanut, mutta ehkä juuri siksi että tämä ei oikein tunnu ikäiseltään. Pullo on ollut kaapissa pitkään – ja tullee myös olemaan. Tämä ei nyt jotenkin vaan edelleenkään vakuuta ja on niitä viskihankintoja jotka olisi ehkä näin jälkikäteen ajatellen voinut jättää hankkimattakin.

Raikas ja ruohoinen tuoksu, vihreitä omenoita, limeä, todella sitruksinen, aavistus kookosta. Vesitilkka tuo mukanaan kypsempiä tuoksuja. Toffeeta ja kuivaa tammisuutta.

Maku on ilman vettä pippurinen ja polttava. Tammea ja kuivaa hedelmäisyyttä. Tämä tarvitsee vettä ja reilusti aikaa avautuakseen. Vesitilkan ja ajan kanssa ikä alkaa tuntua enemmän. Nahkaisuutta, tupakanlehtiä, jotain maanläheistä. Kuivaa puuta ja mineraalisuutta.

Ikäänsä nuorempi viski. Kuivuutta ja tammisuutta löytyy, mutta tämä ei vaan tunnu 33-vuotiaalta. Vaatii todella paljon aikaa avautuakseen eikä tässä siltikään ole ihan sitä mitä odottaisi. Vähän kuin vanha varautunut herrasmies, joka yrittää pikkuhiprakassa alkaa kertomaan hyvää tarinaa, mutta lopettaakin kesken.

Ps. Kekkonen kuvassa ihan vaan siksi että vuonna 1974 Kekkonen teki mm. seuraavaa: Presidentti Urho Kekkonen aloitti poikkeuslailla pidennetyn toimikautensa nelivuotisen jatkoajan antamalla eduskunnassa juhlallisen vakuutuksen. (lähde: Wikipedia.org)

Jätä vastaus