Maisteltua

Mausteita ja colajuomaa

Tobermory 12 y.o., Signatory Vintage – ”Local Dealer Selection”, dist. 6.7.2006, bott. 8.11.2018, First Fill Sherry Butt, cask no. 900154, 1 of 621 bottles, 65.5%

Tällä kertaa maistelussa Signatory Vintagen Saksaan pullotettua tynnyrivahvaa Tobermorya. Pullosta paljastui melkoinen makujen ja tuoksujen ilotulitus.

Tuoksussa vaaleaa ja tummaa suklaata. Vähän kuin Fazerin yhdistelmäpatukka, jossa on molempia yhdistettynä. Sherryä, tummia hedelmiä, taateleita, makeutta. Neilikoita ja piparkakkumaustetta. Pomeranssinkuorta ja kosteita syksyn lehtiä sekä juuri myllystä jauhettua mustapippuria. Seassa on myös hieman metallinen vivahde – kuin vasta kaiverrettua kuparilevyä. Vesilisä tuo tullessaan pölyiselle polulle osuvat ensimmäiset sadepisarat, mausteisuus voimistuu entisestään ja mukaan tulee myös yrttisyyttä.

Melkoinen makujen ilotulitus! 65,5% vahvuus tuntuu, mutta kantaa myös mukanaan upean määrän makuja. Tummaa hunajaa, espressoa. Huikea mausteisuus – neilikkaa, muskottia, maustepippuria. Hetken päästä myös sherry nousee leikkiin mukaan. Juuri kun maku alkaa vaihtua jälkimakuun mukaan tulee colajuoman vivahteita ikään kuin tiivistettynä – ehkä aavistuksen palaneena sokerina jossa colan mausteisuus on mukana. Vesitilkka nostaa esiin tummaa hedelmäisyyttä ja mentholisen vivahteen.

Huikea maustepommi! Sherryäkin on mukana, mutta ei niinkään puhtaana sherryisyytenä, vaan tummien hedelmien ja ehkä hieman oudon, mutta silti hauskan ”tiivistetyn kokiksen” muodossa. Oikein oivallinen syksyinen viski. Tykkäsin tästä kovasti kaikessa persoonallisuudessaan, mutta tämä ei ole missään nimessä sieltä helpoimmasta päästä viskejä, vaan vaatii oikeasti paljon myös maistajaltaan.

Jätä vastaus