Knob Creek
Maisteltua

Pippurista ruista

Knob Creek Kentucky Straight Rye, 50%

Vaikka pääpaino täällä Viskikaapissa onkin mallasviskeissä, niin myös myös muunlaisille viskeille on välillä paikkansa. Ruisviskit ovat ensimmäisestä maistamisesta olleet itselleni mieleisiä kaikessa erilaisuudessaan. Niissä on jotain maanläheistä maakellarimaisuutta, joka tuo itselleni mieleen lapsuuden kesät. Lämmin kesäilta vanhan saunan edessä ”jäähypenkillä” istuessa. Osmo-pappa tai kummisetä-Jukka sanoivat: ”kipaiseppa Antti kellarista papalle pilsneri ja Jukalle siitä toisesta kopasta kolmonen ja ota itsellesi Jaffa”.

Maakellarin ulko-ovi auki. Edessä oli tiukempi styroksilla tiivistetty sisäovi ja kun sen avasi, tulvi nenään aavistuksen multainen tuoksu. Se on se tuoksu, jonka ruisviskiin yhdistän. Sekä vastaleikatun nurmikon yli takaisin saunalle kävellessä nenään noussut vihreys.

No mille se viski sitten maistui:

Heti tuoksussa rukiisuus tulee mukavasti esiin. Mausteisuutta, Granny Smith -omenoita ja taustalla makea vivahde. Vaniljaa ja rukiille tyypillistä tuoksua, joka tuo itselleni mieleen vastaleikatun ruokokasvillisuuden. Siirappista toffeeta. Kivan monivivahteinen tuoksu!

Maku alkaa mausteisella potkulla. Kanelia, neilikkaa, muskottia. Kuivan makeita puisia mausteita. Tanniinisuutta, pippurinen puraisu ja pihkaisuutta. Tarttuu mukavasti kieleen pippurisella lämmöllä. Mukaan tulee ajan kanssa tasapainoisia puumaisia vivahteita.

Knob Creekin rukiinen on mielestäni oikein tasapainoinen ja maukas ruisviski. Ei ehkä ihan sieltä pehmeimmästä päästä, mutta laatu tuntuu säilyvän vuodesta toiseen. Kaiken lisäksi saatavuus on ihan hyvä ja hintakin balanssissa.

Jätä vastaus