Yoichi Single Malt
Maisteltua

Japanin turvetta

Nikka Yoichi Single Malt, 45.5%

Japaniteemaa jatkaakseni Alkosta löytyy tällä hetkellä oikein maukas oikea japanilainen viski. Yoichi Single Malt.

Tuoksussa makean suolaista turvetta, myös savuisuutta, mutta pääpaino on turpeessa. Pienellä odottelulla savu nousee enemmän esiin ja sekoittuu hennon sitruksiseen vivahteeseen – ripaus limetinkuorta. Puinen mausteisuus nousee myös esiin. Vesitilkka nostaa esiin vihreyttä – aavistuksen kuivunutta niitettyä heinäpeltoa kuumana kesäpäivänä. Aavistus ”maatalon pihaa”.

Maku on alkuun pähkinäisen turpeinen ja makean savuinen. Turve nousee selvästi esiin, mutta taittuu Van Houtenin kaakaojauheen suuntaan. Pitkä ja pehmeä jälkimaku, jossa turve pitää edelleen pintansa, mutta myös maltaisuus nostaa päätään. Vesilisä tasoittelee reunoja tehden tästä kermaisempaa ja pehmeämpää. Samalla raikkaus nostaa päätään tuoden esiin mentholmaisen vivahteen.

Tapanani on, että en ennen omia nuotteja paljon pullonkylkiä tai muiden sanomisia katsele. Olin suorastaan hämmästynyt kun aloin lukea laatikonkylkeä. En muista koska omat havainnot olisivat menneet näin yksi yhteen sen kanssa mitä laatikon kyljessä luki!

Yoichilla on siis töissä joku, jonka kanssa maut ja tuoksut menevät yhteen! Ei sillä, että vertaisin itseäni tislaamoammattilaiseen, mutta olisi hauska tietää kuka nuo laatikon kuvaukset on kirjoittanut, sillä aika yksiin meni havainnot. Toisaalta saattaisi mokoma tyyppi olla tylsää seuraa tastingissä, kun molemmat vaan nyökkäilisivät toistensa havaintoja

Kaiken kaikkiaan kuitenkin oikein maistuva aito japanilainen mallasviski. Ikämerkintöjä ei toki ole, mutta veikkaisin että lähellä kymppiä ollaan. Jos tämä olisi sokkona laitettu nenän eteen, olisin sanonut Caol Ila. Eikä huonoimmasta päästä.

Jätä vastaus