Balblair 12 y.o.
Maisteltua

Kevyen hedelmäinen Highlanderi

Balblair 12 y.o., 46%

Skotlannin itärannikolla sijaitseva Balblair on vanha tislaamo, joka on perustettu jo 1790. Mitään kovaa meteliä se ei ole koskaan itsestään pitänyt. Tämä pullo tarttui mukaan Itämeren aalloilta jokunen aika sitten käypäisen edulliseen hintaan ilman sen suurempia ennakko-odotuksia.

No miltä se sitten maistui?

Melko kevyt ja aavistuksen ”piikikäs” ensinokka. Sitruunaa, vaniljaa, trooppisia hedelmiä, ananasmehua, aavistus sahanpurua ja tuoretta ruohoisuutta. Vihreää, hieman liian kauan uuttunutta teetä pienellä kitkeryydellä. Vesitilkka tuo esiin aavistuksen kalkkisuutta ja makeutta. Aika perusmauilla mennään. Puhdas ja raikas mallasviski.

Maussa makeaa mallasta jotka sekoittuvat tammen tanniineihin. Kermaista vaniljaa. Vihjaus hedelmistä ennen kuin maku kuivuu. Vesi pehmentää, mutta liikaa ei kannata lotrata. Cashew-pähkinöitä, sitrusta. Jälkimaku jatkaa samalla linjalla ollen aika pitkä tanniinien noustessa mukaan leikkiin.

Ihan kelpoinen bourbon-kypsytetty mallas jos ei halua liikaa pohtia mitä lasissa on. Ei nosta hiuksia pystyyn tai aiheuta mitään vau-efektiä, mutta silti mukavan nautittavaa tavaraa. Pisteet kotiin silti luonnollisesta väristä, kylmäsuodattamattomuudesta ja tarpeeksi korkeista prosenteista.

Jätä vastaus