Eavn Williams Single Barrel 2014
Maisteltua

Evan Williams Single Barrel 2014, Barrel no. 400, Barreled on 17.7.14, Bottled on 13.4.22, 43.3%

Antinpäivän kunniaksi nappasin lasiin tilkan bourbonia. Tämä pullo pölähti joku aika sitten Alkon hyllyyn pitkästä aikaa, joten koppasin pullon kyytiin. Vanhempi versio tästä tuli aikanaan tyhjennettyä ihan hyvillä mieli, joten katsotaas mitä Heaven Hillin tislaamolta on tällä kertaa tynnyriin eksynyt.

Tuoksu alkaa vahvasti appelsiinimarmeladilla. Tymäkkää kanelia, kuivaa tammea, raakasokeria. Vihjaus suklaasta ja vaniljasta ja pientä nahkaisuutta. Tuoksussa on samaan aikaan hyvää kitkeryyttä ja makeutta. Vesitilkalla esiin nousee kypsää banaania.

Suutuntuma on alkuun ohuehko, mutta kehittyy kivasti suussa pyöritellessä. Puisia mausteita – kanelia ja neilikkaa. Aavistuksen liian kauan haudutetun teen tanniineja. Tammista vaniljaa. Hetken päästä esiin nousee hauskalla tavalla multainen maku. Vähän kuin olisi vaihtanut kukkamultia.

Jälkimaku on alkuun lyhyt, mutta tekee ikään kuin paluun leikkien makean ja kuivan välillä.

Tämä on rungoltaan ehkä hivenen kevyt omaan bourbon-makuuni. Yleensä kaipaan niiltä enemmän jykevyyttä. Hintaansa nähden silti ihan ok ja kyllä tämä juotua tulee. Vaikka sitten hyvää länkkäriä tuijottaessa!

Jätä vastaus