Longrow NAS
Maisteltua

Campbeltownin savua

Longrow NAS (03.02.20, 20/14) 46%

Springbank -tuo klassikkotislaamo. Välillä tuntuu, että kaikki mihin tislaamo koskee muuttuu kullaksi. Viime aikoina tämä tuntuu olevan jokseenkin totta, ainakin mitä tulee Springbankin nimellä kulkeviin pullotteisiin. Vika ei tosin ole niinkään tislaamon, vaan märkäpäisten kuluttajien ja liikkeiden, jotka flippaavat pulloja jatkomyyntiin rahankiilto silmissään. Löytyypä myynnistä onneksi edelleen kohtuuhintaisia pullotteita – yhtenä esimerkkinä nyt maisteltu tislaamon savuista tislettä edustava ikämerkitsemätön Longrow.

Ensinuuhkaisulla savuista mallasta. Nuotiossa pyöriteltyjä, hieman kärähtäneitä kokonaisia sitruunoita. Rasvaista grillatun entrecoten käryä, johon sekoittuu ripaus suolaa ja sitruunamehua. Makeaa turpeisuutta kermaisen karamellisuuden kera.

Maku alkaa makean savuisen sitruksisena. Mukavan tuhti maltaisuus. Kermainen suutuntuma – öljyinen jopa. Vähän kuin astuisi petroolikaminalla lämmitettyyn huoneeseen. Vanilja ja turve leikittelevät. Maku jatkaa kaartaan ja kestää todella pitkään. Vesitilkka pehmentää, mutta ei vie pois mitään.

Klassikko ja syystä. Nuorehkoa – kyllä, mutta tämän tasapainoisuus ja maun määrä ottaa sellaisen niska-perseotteen suurimmasta osasta monen muun tislaamon NAS-pullotteita, että niiden ei kannata vähään aikaan yrittää samaan baariin astua sisään.

Jätä vastaus