Campbeltown

Campbeltownin alue on viskialueista ehkä vähiten tunnettu. Se sijaitsee Kintyren niemimaalla. Aikanaan Campbeltownin alue oli unelmamaasto salapolttajille ja kerrotaankin, että alue oli niitä ensimmäisiä, jonne viski aikanaan saapui. Aikanaan Campbeltownia nimitettiin ”viskimaailman pääkaupungiksi”, mutta 1900-luvun alun viskin ylituotanto vaati veronsa. Toisen maailmansodan päätyttyä alueella toimi menestysvuosien 34 tislaamon sijasta enää kaksi tislaamoa, Springbank ja Glen Scotia. Sittemmin joukkoon on liittynyt myös Glengyle, jonka tislaamat viskit paremmin tunnetaan Kilkerran-nimellä.

Springbankin tislaamo perustettiin vuonna 1828. Springbankin tislaamo toimii edelleen alkuperäisissä rakennuksissaan. Vanhat lattiamallastamot ja mäskikattilat ovat edelleen käytössä, unohtamatta öljylämmitteisiä tislauskattiloita.

Glen Scotian tislaamon historia on katkonaisempi. Toiminta aloitettiin vuonna 1835. Vuonna 1980 tislaamo pistettiin käytännössä katsoen kokonaan uusiksi, mutta suljettiin jo vuonna 1984. Tislaamo avattiin jälleen 1989 omistajanvaihdoksen yhteydessä ja sittemmin se on herännyt uuteen kukoistukseen.

Uusimpana tulokkaana joukossa on Glengyle, joka avattiin uudelleen kymmenien vuosien hiljaiselon jälkeen.