etusivulle-avautuu uuteen ikkunaan!

Linkkejä viskisivuilleTäältä löydät sekalaisen kokoelman linkkejä mitä erinäisimmille viskiin keskittyneille sivustoille. Tislaamolinkkisivu on tulossa kun ylläpitäjä tekosyiltään ehtii sellaisen tekemään.

Suomenkielisiä linkkejä


Suomen Mallaswhiskyseuran kotisivut keskittyvät seuran toimintaan, sekä jakamaan kokemuksia ja tietoa viskistä.

Smoke On The Water on Virtuaalisen Viskikaapinkin foorumilla aktiivisen jäsenen ylläpitämä viskiin ja musiikkiin keskittyvä vierailunarvoinen blogi, joka kertoo uusimpia viski- ja rockmusiikkikuulumisia maailmalta.

Viskisieppo on Mika Hakkaraisen ylläpitämä blogi, josta löytyy mielenkiintoisia keskustelunavauksia ja ajatuksia viskeistä.

Fantastinen viskin maailma -blogin motto on "Jos ihmiset tietäisivät kuinka terveellistä viski on, he joisivat itsensä hengiltä". Se kertonee kaiken tarpeellisen. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

Legless Scotsman's Guide "Jalattoman Skottimiehen" sivuilta löytyy näppärä opas, jossa on listattuna suomalaisia viskiravintoloita paikkakunnittain. Selkeiltä ja helposti selailtavilta sivuilta löytyy niin hyvien viskibaarien osoitetietoja, kuin kävijöiden mielipiteitä. Ehdottomasti käymisen arvoinen sivusto niin viskiharratustaan aloitteleville, kuin uutta hakeville pidemmän koulukunnan matkaileville harrastajille. Sivut ovat englanninkieliset, mutta suomalaisen ylläpitämät.

Perustietopaketti viskistä on oiva sivu aloittaa tutustuminen viskin maailmaan. Sivuilta löytyy niin sanastoa, kuin lahjavinkkejä muun olennaisen informaation ohessa.

Juomanlaskija-lehden sivuilta löytyy viskiaiheisia artikkeleita. Erityisesti oluen ystäville voin myös suositella tätä osoitetta.

Englanninkielisiä linkkejä


Single Malt Whisky Madness on yksi parhaita netistä löytyviä viskisivustoja. Maltmadnessiä ylläpitää mallasviskiin hurahtanut hollantilaismies, Johannes van den Heuvel. Johannes on maistanut tällä hetkellä yli tuhatta erilaista Single Malt -viskiä ja pitää tarkkaa kirjaa maistamisistaan. Sivut ovat todella kattavat ja huumorin kukkasiakin viljellään. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen sivusto kaikille viskin ystäville!.

Whiskyfun.com:ia ylläpitää Malt Maniacseihin kuuluva Serge Valentin. Ahkerasti päiivittyviltä sivuilta löytyy niin viskiarvosteluja kuin musiikkiakin. Linkkiosiotakaan ei kannata ohittaa.

The Edinburgh Malt Whisky Tour on melko yksinkertainen, mutta erittäin sisältörikas sivu, joka keskittyy yleiseen viskitietouteen, mutta eritoten eri tislaamoiden esittelyyn. Sivuilta löytyvän kartan avulla tislaamosta toiseen surffailu onnistuu virtuaalitilassa helposti. Sitä vaan toivoo, että kyseinen toimenpide olisi oikeassakin elämässä yhtä helppoa... Sivusto on myös eittämättä internetin vanhin mallasviskisivusto. Sivut on nimittäin aikanaan tehty Netscapen versiota 0.9 silmälläpitäen vuonna 1994.

Alternative Whisky Academy on sivustona ehkä hieman sokkeloinen, mutta informaatiosisällön määrä antaa anteeksi tämän. Sivusto sisältää useita kuvitettuja kuvauksia viskeistä ja niiden tislaamoista. Lisäksi sivuilta löytyy kattava linkkivalikoima niin viskiä myyviin kauppoihin kuin kirjasuosituksiakin.

Scotchwhisky.com -sivusto keskittyy kertomaan käyttäjilleen viskien saloista. Sivustolta löytyy myös viskiaiheinen keskusteluforumi, sekä ohjeita viskin maisteluun. Scotchwhisky.com on hankala navigoida, mutta tietoa löytyy silti hyvin.

The Scotch Doc on opettavainen sivusto viskin valmistuksesta ja siitä kuinka viskiä tulisi nauttia. Selkeät sivut ja paljon luettavaa.

Whisky Magazine Online on englanninkielisen Whisky Magazinen netti-ilmentymä. Uudistuksen myötä sivujen maisteluosio on saanut uutta puhtia ja uutisosastokin tuntuu toimivan vanhalla vauhdilla. Täältä kannattaa käydä tarkistamassa viskimaailman uutiset.

Whisky Classified on saman nimisen kirjan "nettijatko". Sivuilta löytyy tislaamoesittelyjä, sekä luettavaa siitä, millä tavalla viskit voidaan maun avulla jakaa omiin ryhmiinsä.

Maltwhiskey.com on kaunis ja informatiivinen viskisivusto, jossa esitellään niin tislaamoja, viskejä, lukemistoa, kuin muutakin informaatiota. Paljon kuvia.

Uisge! -sivusto pitää sisällään oivallisia tislaamokuvauksia. Mahdollisen viskituristin kannattaa myös näillä sivuilla piipahtaa. Sivuilta nimittäin löytyy muutama valmiiksi suunniteltu reitti ja kuvaukset alueista.