takaisin

Springbank

Springbankin tislaamo sijaitsee Campbeltownissa ja on Glen Scotian tislaamon kanssa ainoita enää toimivia Campbeltownin alueen tislaamoita. Uusimpana tulokkaana remmissä on Springbankin henkiin herättämä Glengyle, jonka viskiä pullotetaan Kilkerran-nimellä. Aikoinaan merkittävä Campbeltownin viskialue koki 1920-luvulla todellisen viskilaman ja useiden tislaamoiden kaaduttua Springbank oli ainoa joka pysyi sellaisenaan voimissaan. Springbank aloitti toimintansa 1828, joskin sekin joutui lopettamaan toimintansa seitsemäksi vuodeksi vuonna 1926. Toiminta kuitenkin kaikkien onneksi elpyi.

Springbankissa perinteet ovat kunniassaan, sillä se on käytännössä ainoa Skotlannin tislaamoista, joissa koko viskinvalmistusprosessi mallastuksesta pullotukseen tehdään samassa paikassa. Itse asiassa vuonna 1992 Springbankissa siirryttiin kehityksessä taaksepäin ja aloitettiin lattiamallastus. Itse Springbank-nimisen viskin lisäksi tislaamo valmistaa myös huomattavasti savuisempaa Longrowta ja täysin turvesavutonta Hazelburnia, joka tislataan kolmesti.

Springbankissa on kolme perättäistä tislauspannua. Kuitenkin vain osa viskistä käy läpi Lowlandsin viskeille tyypillisen kolmen tislauksen prosessin, joten Springbankia sanotaankin kahteen ja puoleen kertaan tislatuksi. Itse tislauspannuja lämmitettiin aivan viime aikoihin hiilellä, mutta nyttemmin ollaan siirrytty suoraan öljylämmitykseen. Pannun pohjalla on vierrettä jatkuvasti sekoittava ketju, joka estää pohjaanpalamisen, mutta sallii silti vienon savun maun muodostumisen. Vesilähteenään Springbank käyttää Crosshill Lochia.

Springbankin etiketti ja tislauspannuja