Maistelu

”Avaamaton viskipullo on ruskeaa viinaa lasipullossa”. Oma ajatukseni on aina ollut se, että viski on tehty nautittavaksi. Oman viskiharrastukseni kulmakiviin kuuluu, että jokainen pullo jonka olen ostanut on tarkoitettu avattavaksi. Se hetki saattaa tulla jo nopeasti pullon ostamisen jälkeen, mutta myönnän omastakin kaapistani löytyvän jo vuosia sitten ostettuja pulloja. Nämä pullot on saatettu hankkia hetken mielijohteesta tai ajatuksella siitä, että ne tullaan avaamaan oikean hetken koittaessa – koska viski tykkää kun siitä nautitaan!

Viskin ollessa alkoholijuomista monivivahteisin, ei sen asettaminen tiettyjen rajojen sisään ole mitenkään mahdollista. Jokainen viskin maistaja tuo mukanaan omat tuntemuksensa ja makutottumuksensa. Viskin maistaminen onkin kokonaisvaltainen kokemus, jossa niin suun kuin nenän aistimat tuoksut ja tuntemukset ovat avainasemassa. Nämä aistit tuottavat aina uusia makuelämyksiä ja tuntemuksia, joiden tuntemista ja tuntemusta pystyy harrastuneisuuden kautta kehittämään. Tämän osion alta löydät keinoja ja neuvoja, joilla pääset syvemmälle viskien makumaailmaan ja löydät ehkä oman parhaan tapasi nauttia näistä jaloista juomista.

Löydät alasivuilta yleistä tietoa niin aistien toiminnasta, viskien aromien tutkimisesta tuoksun, maun ja ulkonäön kannalta kuin myös yleisiä vinkkejä viskeistä nauttimiseksi.

Seuraavaksi: Johdatus maisteluun