Viskin säilytys
Nyt kun viskipullot on auki ja niitä on hieman maisteltu, niin muutama sananen viskien säilytyksestä.
Viski säilyy hyvin tasaisessa huoneenlämmössä ja auringolta suojatussa paikassa. Viskit tulee aina säilyttää pystyasennossa! Avattu viskipullo joutuu silti ennen pitkää tekemisiin hapen kanssa. Joidenkin viskien kohdalla tällainen pieni hapettuminen tekee pelkästään hyvää. Onpa itsellenikin käynyt niin, että pullon avatessani jokin viski ei vaan ole ollut mielestäni kovin hyvää, mutta palatessani sen pariin sen oltua hetken auki on makumaailma avautunut aivan eri tavalla.
Mitään suoraa ohjenuoraa sille kauanko viski avattuna säilyy en osaa sanoa. Oma kokemukseni on osoittanut, että useammankaan vuoden auki olleet pullot eivät ole menneet sinällään pilalle. Niiden makumaailma on saattanut muuttua, mutta viemäriin en ole koskaan viskiä kaatanut. Jos avattua pulloa kuitenkin aikoo tarkoituksella säilyttää pitkään ja haluaa säilöä maut ja aromit hyvin, on yksi keino siirtää viski pienempään pulloon jolloin happi pääsee vaikuttamaan siihen vähemmän.
Suurin riski pitkään avaamattomana ja myös avattuna säilytettyjen pullojen kohdalla on korkkien kuivuminen ja hapertuminen. Asun itse kaukolämmitteisessä kerrostalossa, jossa ilmankosteus pääsee varsinkin talvisin laskemaan melko alas. Aina silloin tällöin eteen tulee tilanne, kun pulloa avatessa korkki katkeaa. Apuna on tällöin perinteinen korkkiruuvi, sihti ja astia johon viskin voi kaataa. Pullon huuhtelu, suppilo, viskin kaataminen takaisin pulloon ja varakorkki päälle – tilanne pelastettu. (Vinkki: Vanhat korkit kannattaa aina säästää! Toinen vaihtoehto on käydä ruokakaupan viiniosastolla ja ostaa sieltä pussillinen viinipullon korkkeja.)
Seuraavaksi: Muistiinpanojen tekeminen