Lowlands

Lowlandsin alue käsittää eteläisimmän Skotlannin ja rajoittuu pohjoisessa Highlandsiin ja etelässä Pohjois-Englantiin. Suurin osa Lowlandsin tislaamoista sijaitsee sen pohjoisrajan tuntumassa Glasgown ja Edinburghin välillä, lähellä roomalaisten rakentamaan Hadrianuksen muuria.

Vielä 1850-luvulla lähes jokaisessa kaupungiksi itseään nimittävässä kylässä toimi jonkin sortin viskitislaamo, jotta etelässä asustelevien englantilaisten viskinjano saatiin tyydytetyksi. 1880-luvulle tultaessa suurin osa alueen tuotetusta viskistä meni sekoiteviskien tekemiseen. Nykyisellään alueella valmistetaan melko kevyitä viskejä, joiden avulla voimakkaan makuisia viskejä pelkääväkin voi päästä osalliseksi makunautinnosta.

Lowlandsin viskit ovat yleisesti ottaen kevyehköjä ja savuttomia, sillä toisin kuin monen muun alueen viskeissä, niiden valmistukseen käytettyjen maltaiden kuivatuksessa ei käytetä turvesavua, vaan ne kuivataan pelkkää kuumaa ilmaa käyttäen. Tästä johtuen niiden maku on yleensä makeahko ja hedelmäinen.

Lowlands on myös ainoita alueita, jossa viski perinteisesti tislattiin kolmeen kertaan. Suurin osa tislaamoista on jo hylännyt tämän käytännön, mutta Auchentoshanin tislaamo pitää tästä perinteisestä tavasta kiinni.