Muistiinpanojen tekeminen

Miksi tehdä muistiinpanoja?

Muistiinpanojen tekeminen ja niiden vertailu on yksi hauskimpia viskin parissa tapahtuvia toimia. Useampi suu maistaa aina enemmän kuin yksi ja mitä enemmän neniä, sitä enemmän tuoksuja. Koska jokaisen ihmisen makuhermot ja tottumukset ovat erilaisia, tuo juuri vertailu rikkautta. Aina ei kuitenkaan ole mahdollista vaihtaa viskeistä suoraa sanallista informaatiota. Tällöin kannattaa ehdottomasti ottaa tavaksi tehdä sekä itselleen, että ystäville vertailtavaksi muistiinpanoja erilaisista viskeistä. Tällä tavalla saatua tietoa on jatkossa ilo jakaa ystävien kesken ja muistiinpanoja vertailemalla voi äkkiäkin löytää uusia miellyttäviä viskituttavuuksia.

Miten itse teen muistiinpanoja?

Jokaisella on toki oma tapansa kirjoitella ylös viskinuottejaan. Jotkut eivät tee sitä ollenkaan, vaan keskittyvät muihin elämyksiin. Itse pidän siitä, että minulle jää joku konkreettinen muistijälki maistelemistani viskeistä. Liian ryppyotsaisesti maistelunuottien kirjoittelua ei kannata kuitenkaan ottaa, vaan ainakin itse olen pitäytynyt melko vapaissa sanamuodoissa.

Teen muistiinpanoni yleensä suhteellisen järjestelmällisellä tavalla. Aloitan tuoksusta, jatkan makuun ja lopetan jälkimakuun – loogista? Toisaalta sitten taas hypin viskistä nauttiessani takaisin tuoksuihin, makuihin, takaisin tuoksuihin jne.

Kun olen saanut aromit ja maut jollain tapaa jäsenneltyä päässäni tartun yleensä kynään, tai nykyisellään enemmänkin näppäimistöön. Omat muistiinpanoni ovat tallessa pilvipalveluun tallentuvassa tiedostossa jota pääsen muokkaamaan kaikilla laitteilla. Ne eivät ole millään tapaa jäsennellyssä arkistossa, vaan melko villinä sekamelskana kuitenkin tiettyä kaavaa noudattaen.

Tuoksujen ja makujen lisäksi tykkään itse kirjoittaa yleisiä huomioita viskistä. Pidinkö siitä, minkälaisia mielikuvia se toi mieleeni, yhdistinkö viskin kenties johonkin aiemmin kokemaani? Viskien maailma on siitä hieno, että se herättää muistoja, tunteita ja aistimuksia laidasta laitaan, eivätkä mitkään niistä ole vääriä!