Ylläpitäjä

Tervetuloa Virtuaaliseen Viskikaappiin! Sivustoa ylläpidän minä, Antti Tuurala – viskiharrastaja jo toisessa sukupolvessa. Kipinä jaloihin mallasjuomiin on edesmenneen isäni peruja. Bowmore, Laphroaig, Lagavulin, Glenlivet, Glenfiddich – isäni lempiviskejä – valikoima oli tuolloin aika paljon suppeampi. Muistan jo 1980-luvun alusta, kun isäni tuli takaisin työmatkalta, istui sohvanurkkaan, kaatoi lasiinsa savulta tai muuten vaan erikoiselta tuoksuvaa juomaa ja nautiskeli siitä tilkkasen rauhakseltaan nauttien.

Kun ikää oli tarpeeksi, pääsin aina silloin tällöin myös itse osaltani nauttimaan näistä jaloista juomista niistä sen enempää ymmärtämättä. Niiden tuoksujen monivivahteisuus ja erilaisuus kuitenkin herätti huomioni. Isäni tiesi mistä mikäkin viski oli lähtöisin, mutta ei ollut siinä mielessä viskiharrastaja kuin moni itsensä sellaiseksi nykyään lukeva. Hän nautti juomasta siinä hetkessä – kuten nykyäänkin niin monesti pitäisi.

Vaikka ”viskiharrastukseni” alkoikin jo nuorella iällä, niin vasta vuoden 2003 alussa allekirjoittaneeseen iski toden teolla viskikärpänen. Suurena apuna viskiharrastuksen alussa oli oman vaimoni minulle ostama Dave Broomin kirja: Viskiä, viskiä. Tätä ennen taustalla oli jo useamman vuoden ystäväni kanssa jatkunut olutharrastus, joka osaltaan toimi kipinänä tutustua myös tislattujen juomien makumaailmaan.

Sittemmin kokemusta on karttunut ja kirjastokin kasvanut, mutta tärkeimpänä ohjenuorana on edelleen pysynyt elämän vedestä nauttiminen ilman turhia paineita. Sen seurauksena sai alkunsa Virtuaalinen Viskikaappi, jonka kautta halusin jakaa tietoa myös muille viskeistä kiinnostuneille.

Vanha Virtuaalinen Viskikaappi – 16 vuotta on pitkä aika!

Alkuperäinen Virtuaalinen Viskikaappi sai alkunsa tätä kirjoittaessa noin 16 vuotta sitten, mutta jo vuonna 2020 tuli aika uudistua ja siirtää sivusto uudelle alustalle! Tarkoituksena on jatkossa täydentää jo jaettua tietoa ja keskittyä enemmän myös blogityyliseen sisältöön. Sivuiltani voit lukea niin maistelunuotteja, kuin viskimaailman kuulumisia unohtamatta perustietoa viskistä, sen valmistuksesta ja nauttimisesta.

Sivuilta aiemmin löytynyt keskustelufoorumi – Virtuaalinen Viskiforum – jää näiden uusien sivujen myötä historian lehdille sellaisena kuin se aiemmin on toiminut. Aika on ajanut ohi perinteisistä keskusteluforumeista Facebookin, Twitterin ja muiden sosiaalisten medioiden vallatessa viskiharrastajienkin sydämet. Kaikki entisen forumin tekstit ovat kuitenkin luettavissa täältä.

Iloisia lukuhetkiä! Mielipiteet ovat omiani ja niistä saa olla eri mieltä. Toivottavasti kuitenkin löydät täältä myös itseäsi kiinnostavaa sisältöä, joka parhaassa tapauksessa auttaa sinua eteenpäin oman viskiharrastuksesi parissa.