Teerenpeli Kulo
Maisteltua

Rusinapaketti

Teerenpeli Kulo, 7 y.o., (3/21), 50.7%

Teerenpeli on suomalaisista viskitislaamoista kenties tunnetuin. Aikojen saatossa Teerenpelin viskejä on tullut maisteltua aina silloin tällöin, mutta millään tapaa kokeneena en voi itseäni kyseisen tislaamon viskien osalta pitää. Nyt maisteltu Kulo on kuitenkin vähintäänkin positiivinen yllätys.

Tuoksu on kuin olisi juuri avannut uuden paketin rusinoita. Tuhdisti sherryä, cashew-pähkinöitä. Aavistus likaista rasvaisuutta, maitosuklaata ja maitokahvia. Todella ”tumma” tuoksu.

Maku alkaa makean ja tanniinien leikillä. Sherry on vahvasti läsnä! Valdespinon Olorosoa, tammea. Rusinat jatkavat marssiaan. Kuivuu hetken päästä tammen noustessa vahvemmin esiin. Mukana on myös jotain yrttisnapsimaista. Tilkka vettä nostaa pintaan kuivia mausteita.

Kuivuu hetken päästä Van Houtenin kaakaon suuntaan. Aavistus savuakin nousee jostain.

Omaan suuhuni oikein makoisa sherryinen tuotos!

Jätä vastaus